Biografie

Yaroslav en Marnix leerden elkaar kennen in 2016 aan het conservatorium van Zwolle en al snel was er een zowel muzikale als vriendschappelijke band. Sindsdien werken zij intensief samen. In de loop van de afgelopen drie jaar hebben ze hard gewerkt aan het opbouwen van repertoire, waarbij de nadruk ligt op romantische en 20e-eeuwse muziek. Het Duo da vai! treedt regelmatig op door het hele land, onder andere in de serie Noorderkerkconcerten te Amsterdam.

Yaroslav Kolpakov begon met pianospelen op vierjarige leeftijd in zijn geboorteplaats Buzuluk, Oblast Orenburg, Rusland. Na studie bij zijn grootvader en aan het conservatorium in Buzuluk, toog hij naar Nederland voor zijn bachelor-studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Talmara Poddubnaya en Paul Komen, waarna hij zijn master voltooide in Zwolle bij Frank Peters. Yaroslav heeft prijzen gewonnen in veel internationale competities: Eerste prijs bij «Hopes, Talents, Masters» (Bulgarije, 2006), derde prijs bij het Europa-Asia International Competition (Rusland, 2007), eerste prijs voor zowel solo-piano als kamermuziek bij het Stockholm International Competition (Zweden, 2010), en de derde prijs bij het LISMA Foundation International Competition (USA, 2012).

Marnix Verberne begon met vioolspelen op zijn achtste jaar bij Jacqueline Monné in Leusden. Tijdens zijn eerder studie kunstgeschiedenis ontdekte Marnix in de studentenorkesten de altviool waarna hij zijn conservatoriumstudie begon in 2015 in Zwolle bij Julia Dinerstein. Marnix is een actief kamermusicus en treedt als zodanig met verschillende ensembles op door het hele land. In 2017 nam Marnix deel aan een intensief coachingstraject met cellist Pieter Wispelwey, resulterend in optredens voor nationale radio en televisie. In 2018 speelde Marnix met het Dohnanyi sextet in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, waar wederom een optreden voor landelijke televisie op volgde. Marnix is ook actief als orkestmusicus en was aanvoerder van de altvioolsectie in de conservatoriumorkesten van Zwolle en Rotterdam. Verder speelt hij regelmatig met onder andere Ars Musica, en is hij lid van het Nescio Ensemble, een klein strijkorkest dat klassieke muziek combineert met artiesten uit andere disciplines zoals dans, theater, en poëzie. Marnix studeert in juni 2019 af aan het conservatorium van Rotterdam bij Julia Dinerstein.